Urmeaza liderul

Nevoia noastra de validare
11 ianuarie 2017
Nu renunta la visul tau !
18 ianuarie 2017

Urmeaza liderul

Urmeaza liderul

Sunt primul care recunoaste ca oile nu sunt cele mai inteligente creaturi de pe pamant, dar uneori ma intreb ce se poate spune despre noi, oamenii. Cand pastorii vor sa isi duca turma de pe o pasune pe alta, daca e vreun obstacol pe drum, lasa o capra sa deschida drumul si aceasta va sari peste obstacol. Oile o vor urma in mod constiincios. Si mai interesant este ca dau la o parte obstacolul, oile vor continua sa sara ca si cum acesta ar fi inca acolo.

Intr-o oarecare masura, oamenii sunt la fel. 

In Kuala Lumpur, in Malaezia, s-a organizat un cros pe o distanta de 11 kilometri. Dupa doua ore de la inceperea cursei, la locul de sosire nu se vedea nici un alergator, asa ca organizatorii s-au gandit ca poate s-a intamplat ceva. S-au urcat in automobile si au pornit in cautarea alergatorilor; i-au descoperit la cel putin 10 kilometri distanta, alergand intr-o directie gresita. De fapt, unii dintre ei parcursesera deja peste 16 kilometri. A.J.Rogers, unul dintre organizatorii cursei, a declarat ca, aparent, incurcatura s-a produs cand alergatorul aflat in frunte a luat-o intr-o directie gresita la al cincilea punct de control. Iar restul alergatorilor l-au urmat.

Experienta este un profesor dur: intai da testul, apoi preda lectia. 

John C. Maxwell din San Diego, California, spune ca pe parcursul vietii sale un om obisnuit influenteaza, direct sau indirect, zece mii de alti oameni. Cei aflati in pozitii de conducere influenteaza cu mult mai multi. Iata motivul pentru care a fi lider presupune o imensa responsabilitate – aceea de a te asigura ca te indrepti in directia potrivita, ca hotararile pe care le iei sunt bazate pe vointa si ca ai ales un drum bun. Cand iei o decizie, aceasta va inflenta, direct sau indirect, nenumarate alte persoane. Deciziile potrivite, luate de persoanele potrivite pot avea o influenta pozitiva asupra oamenilor, asa ca … ia decizii bune.

din Motive pentru a zambi de Zig Ziglar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *