Teribila putere a cuvintelor negative

Cuvinte care ne blocheaza succesul
8 iunie 2017
Cuvintele au atat de multa putere incat ne pot schimba viata
22 iunie 2017

Teribila putere a cuvintelor negative

puterea cuvintelor

Cuvintele noastre ne modeleaza vietile

Cuvintele au putere. Intelesul lor ne cristalizeaza perceptiile care ne modeleaza convingerile, ne determina comportamentul si, in cele din urma, ne creeaza lumea. Puterea lor este generata din raspunsurile emotionale legate de ceea ce citim, ceea ce rostim sau auzim. Doar sa rostesti cuvantul “foc” in timp ce pregatesti un gratar, sau la locul de munca, sau intr-o sala de spectacole aglomerata, si vei avea trei reactii energice cu puternica incarcatura emotionala, dar complet diferite.

ILUZIA VIETII

Cu mult timp in urma, fizica cuantica a determinat ca lumea materiala nu exista in realitate, ca totul este doar energie aflata pe diferite nivele de vibratie. Fizicianul Werner Heisenberg, castigator al premiului Nobel, a facut urmatoarea afirmatie: ” Particulele elementare nu sunt reale; ele alcătuiesc o lume a posibilităţilor sau a potenţialităţilor şi nu una a faptelor reale sau a obiectelor solide”. Aceste energii vibreaza intr-un numar infinit de frecvente subtile care fac sa ia fiinta toate aceste creatii diferite pe care le gasim in lumea noastra. Au fost multe teorii si s-au facut multe cercetari care sa demonstreze daca acest univers in care traim nu este cumva o experienta holografica … si se pare ca aceasta teorie nu este foarte departe de adevar.

De asemenea, se pare ca viata este mai mult o curgere de energie decat o colectie de lucruri solide. Iar asta pentru noi inseamna ca, daca ramanem constienti de energia pe care o detinem, bazat pe emotiile pe care le simtim, putem face alegeri deliberate care sa ne modifice frecventa si sa creeze realitatea pe care ne-o dorim. Daca avem sentimente neplacute fata de ceva anume, putem alege sa reincadram situatia respectiva si sa ne ridicam starea de spirit. Avand o perspectiva noua si o vibratie energitica mult mai pozitiva, ne marim considerabil sansele de a aduce binele in viata noastra, in loc sa repetem, plini de amaraciune, vechile greseli.

Cuvintele sunt unelte extrem de puternice pe care le putem folosi pentru a ne ridica nivelul de energie si a ne imbunatati viata, cu toate ca, adesea, nu suntem constienti de cuvintele pe care le rostim, citim sau carora ne expunem. Da, chiar si cuvintele celorlalti ne pot influenta nivelul vibratiei personale. Petrece cateva minute cu cineva care sufera de vaicareala cronica si care foloseste numai termeni negativi si vei vedea cat de repede vei ramane fara energie. Cuvintele au o putere foarte mare, de aceea este important sa le alegi cu intelepciune.

PUNE CUVINTELE IN SLUJBA TA

Este important sa devenim constienti ca suntem tot timpul expusi puterii ascunse in cuvinte. Nu avem unde sa ne ascundem de ea. Chiar daca suntem intr-un loc izolat, retras, singuri, ramanem sub influnta propriilor cuvinte din propriile noastre ganduri.

Si pentru ca nu avem cum sa ne ascundem de ele, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa invatam sa le folosim intr-un mod care sa ne foloseasca, nu sa ne saboteze. Opreste-te pentru cateva secunde si aminteste-ti de cate ori, in dialogul tau interior, ai folosit cuvinte precum “prost”, “neindemanatic”, “urat” si altele asemenea,  si incearca sa intelegi modul in care propaganda ta interioara ti-a modelat o falsa imagine de sine.

1. Devino constient de cuvintele pe care le folosesti

Pentru a incepe sa folosesti cuvintele in folosul tau, primul pas este sa incepi sa devii constient de cuvintele pe care le folosesti.

2. Nu folosi apelative sau autocritica

Oricare dintre noi incearca sa faca tot ceea ce poate face mai bine, in orice moment. Inclusiv tu. Realitatea este ca unele lucruri le vom face foarte bine, altele mai putin bine, dar nu le putem face pe toate perfect. Pentru ca nimeni nu este perfect. Intelege-ti limitarile si accepta-le ca facand parte din tine. Trateaza-te cu blandete si compasiune, pentru ca doar dintr-o astfel de abordare vei putea face schimbarile pe care le consideri importante.

3. Nu te mai minimaliza

Nu fa, niciodata, ca trupul tau sau  realizarile tale sau  orice altceva face parte din viata ta, sa para a fi ceva hilar. Cuvintele au putere si energia cuantica nu are simtul umorului.

4. Impotriveste-te barfei si comentariilor negative la adresa celorlalti

Cuvintele pe care le rostesti in astfel de contexte nu vor rezona nicidecum cu organismele celor vizati, doar cu organismul tau. Cu alte cuvinte, puterea din cuvintele negative pe care le folosesti vor afecta doar fiinta ta, nu a celor la adresa carora le folosesti.

5. Abtine-te de la formulari negative

In loc sa spui “Mancarea a fost groaznica”, poti spune “Am mancat si mai bine”. 🙂 Practic, ai spus acelasi lucru – faptul ca mancarea nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor – dar fara a pune energie negativa asupra propriului tau corp. Dimpotriva, ai spus un lucru ce te nemultumeste folosind cuvinte cu incarcatura pozitiva.

6. Mareste energia pozitiva a cuvintelor

Foloseste uneori cuvinte cu o ridicata incarcatura de energie pozitiva. Daca ai fost la un concert – de exemplu –  si ti-a placut, foloseste cuvinte ca “excelent”, “grozav”, “minunat”. Tu te vei simti mult mai bine folosindu-le si raspunsul energetic din organismul tau va fi mult mai puternic.

7. Inventariaza-ti anturajul

Daca ai persoane negative incadrate la capitolul prieteni, este bine sa iti limitezi timpul petrecut in compania lor, sau chiar sa iti cauti alti prieteni. Depinde de situatie. Dar, este important sa iei in considerare acest aspect al vietii tale. Energia negativa are capacitatea de a trage in jos tot ceea ce intra in contact cu ea, pana la a absobi totul asemenea unei gauri negre. Evit-o de fiecare data cand ai aceasta posibilitate.

8. Inconjoara-te de cuvinte pozitive, ziditoare

Scrie afirmatii pozitive pe post-it-uri si lipeste-le in diferite locuri, acasa sau la locul tau de munca. Afrimatii care spun lucruri minunate despre tine, despre cei dragi tie sau despre telurile din viata ta. Poarta doar haine care au imprimate mesaje sau fraze pozitive. Imagineaza-ti cat de pozitiv de vei simti fiind imbracat o zi intreaga cu pozitivism. 🙂 Daca vei continua sa faci astfel de lucruri, vei folosi puterea repetitiei in beneficiul tau, intr-un mod foarte eficient. Ai puterea de a schimba lumea, iar folosirea atenta a cuvintelor va schimba energia pe care tu insuti o aduci in viata ta.

Cuvant, dupa cuvant,dupa cuvant, inseamna putere – Margaret Atwood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *