Despre probleme

cursuri Oradea
Suntem mai mult decat ceea ce facem
20 iunie 2016
autodisciplina
Autodisciplina, dusman sau aliat?
27 iunie 2016

Despre probleme

Probleme

Problemele … Cui ii plac problemele?

Dar nu avem ce face. Ele vin. De diferite dimensiuni, feluri, culori si nuante, problemele mereu apar. Iar treaba cu ele este ca, adesea, se hotarasc sa vina in grup, nu pe pe rand, si mai aduc cu ele si niste puiuti de probleme. Nici nu i-ai dat bine de capat uneia, ca HOOPAA, apare intr-o clipita alta. Ce mai poti spune intr-o asa situatie? Decat sa tragi adanc aer in piept si sa te intrebi: “oare ce am facut sa merit asta?” 

Unele sunt create chiar de noi. Am luat, la un moment dat, o decizie – au mai multe – care s-au dovedit a nu fi fost cea mai buna alegere. 

Altele sunt create de altii si, din pricina unei anumite conjucturi, a ajuns sa ne afecteze si pe noi. 

Altele sunt doar niste circumstante complet nefavorabile, care nu au legatura cu noi sau cu cei din jurul nostru. 

„Dacă ai puls, ai şi probleme. Asta înseamnă să trăieşti: să localizezi şi să rezolvi problemele” , ne zice Burke Hedges 🙂

Vreau sa iti spun ceva ce am inteles din treaba asta cu problemele: singurul lucru care conteaza cu adevarat este modul in care tu percepi problema, modul in care te raportezi la ea. O poti privi ca pe un dusman si sa te lasi coplesit/a si poate chiar doborat/a de ea. O poti privi ca pe un aliat care te obliga sa te pui in miscare, sa faci o schimbare, sa iti eliberezi creativitatea.

Prima varianta te poate invinge. A doua te poate ajuta sa cresti.

Alege sa cresti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *