Decizii sau circumstante ?

Si inca o data …
12 iulie 2016
gandirea pozitiva
Disciplina gandirii pozitive
19 iulie 2016

Decizii sau circumstante ?

decizii sau circumstante

Cand ne aflam intr-o anumita situatie, avem doua posbilitati: sa dau vina pe circumstanta sau sa caut sa iau decizia cea mai buna, pentru mine, in circumstanta respectiva.

Daca vrem sa facem ceva bun cu viata noastra, este important sa renuntam cat de curand la prima varianta.

Iata de ce: cand pun nefericirea mea si frustrarile mele pe seama circumstantelor, nu fac decat sa ma consider victima lor. Daca viata mea este asa, pentru ca … si in locul punctelor numesc orice eveniment sau orice persoana din exteriorul meu, atunci imi spun mie ca eu de fapt nu am libertatea si puterea de a face ceea ce eu aleg sa fac cu viata mea. Oricat de mult as sustine acest lucru, oricat de des le-as spune celorlalti ca sunt libera si fac ce vreau eu, realitatea infirma acest lucru. Pentru ca, de fapt, circumstantele exterioare sunt cele care imi dicteaza cum sa traiesc: nefericita, cu o zile proaste, iritata, stresata … si lista poate continua.

Sa astept ca cei din jurul meu sa se comporte intr-un mod favorabil mie, pentru ca viata mea sa fie buna – asta este o capcana. Sa astept ca circumstantele sa imi fie mereu favorabile, inseamna ca nu traiesc cu picioarele pe pamant.

Interesant este ca sunt oameni care, trecand prin circumstante foarte grele, poate mult mai grele decat ale celor mai multi dintre noi, au reusit sa isi puna ordine in viata si sunt multumiti si fericiti.

Ce face diferenta? Modul in care noi, fiecare in parte, raspundem la ceea ce ni se intampla. Putem sa ne lasam coplesiti si victimizati de circumstante, sau putem sa cautam solutii si sa mergem mai departe.

Diferenta dintre blamarea consecintelor si asumarea deciziilor este diferenta dintre un infrant si un victorios.

Te afli in locul in care te afli nu din cauza a ceea ce ti s-a intamplat ci din cauza deciziilor pe care le-ai luat in legatura cu ceea ce ti s-a intamplat.

Victima sau victorios / victorioasa? Este – din nou – alegerea ta. Decizia ta.

Alege victoria. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *