De ce e bine sa investesti in dezvoltarea ta personala

Frica - dusman si oportunitate
Frica – dusman si oportunitate
25 noiembrie 2016
DEmisia
Demisia mea si 5 lectii de viata foarte importante
9 ianuarie 2017

De ce e bine sa investesti in dezvoltarea ta personala

De ce e bine sa investesti in dezvoltarea ta personala

Dezvoltarea personala inseamna mai mult decat sa iti dezvolti talentele pe care le ai deja.

Dezvoltarea personala este despre crestere, despre a deveni mai constient de sine si de ceea ce se intampla in juraul tau si despre a dobandi noi abilitati valoroase pe care le poti folosi pentru a avea un mai mare impact asupra lumii din jurul tau.

Cu alte cuvinte : DACA NU CRESTI, MORI.

Stiu ca suna prea dur, dar acesta este adevarul. Daca nu inveti noi abilitati, daca nu lucrezi cu tine, viata devine atat de plictisitoare… Si nu doar atat: viata ti-o poate lua atat de tare inainte incat sa nu mai reusesti sa o ajungi din urma.

Intodeauna exista posibilitatea de a face lucrurile mai bine.

Intodeauna exista lucruri noi de invatat, care sa te ajute sa ajungi mai repede, mai bine, mai sigur acolo unde vrei sa ajungi.

Fiecare dintre noi ne dorim sa traim mai bine, sa castigam mai bine, sa avem o viata mai buna … asa cum o definim noi, in termenii nostri. Asteptam sau cautam oportunitati care sa ne sprijine in realizarea visurilor noastre. Si, desigur, meriti acest lucru. Meriti sa gasesti, sa intalnesti oportunitati pentru viata ta.

DAR … este important sa te pregatesti pentru acest moment al intalnirii cu acele oportunitati care iti vor schimba viata. Cum? Prin dezvoltarea ta personala. De fapt, fiecare treapta pe care o urci in dezvoltarea ta te va pozitiona corect pentru o noua intalnire cu o noua oportunitate.

Ce poti invata in acest proces de dezvoltare personala?

Vei invata cum sa faci noi conexiuni.

Oricum ar arata visul tau, nu vei putea sa il realizezi fara sprijinul celorlalti. Oportunitatile se gasesc foarte rar intre cei patru pereti ai camerei. Ele se afla in afara peretilor, aduse de oamenii pe care ii cunosti sau pe care ii vei cunoaste. Poti invata cum sa te conectezi cu ceilalti, sa fii mai fericit si mai abordabil. Cu cat reteaua ta de cunostinte este mai mare, cu atat ai sanse mai mari sa gasesti acei oameni care te pot ajuta sa parcurgi drumul spre locul in care vrei sa ajungi. Reteaua ta de cunostinte este vitala pentru tine. Cand imprejurarile devin mai grele te vor ajuta sa treci prin ele: relatiile tale, oportunitatile ivite si un sistem creat sa te sustina si sa te readuca pe linia de plutire.

Vei dobandi incredere in tine.

Cu cat ai mai multe abilitati, cu atat vei avea mai multe incredere in tine. Vei avea mai multe lucruri despre care sa vorbesti cand te vei intalni cu altii si vei deveni mai constient de punctele tale tari. Vei putea sa iti aduci in viata ta maretia si entuziasmul pe care le meriti.

Vei invata lucruri noi si vei creste ca si persoana.

Dezvoltarea personala ar trebui sa fie ceva ce faci pentru tine. Este mai mult decat investitia in propria ta cariera, este o investitie in cresterea ta, in identitatea si in a deveni mai constient de propria persoana. Orice training. seminar sau atelier de lucru iti va aduce idei noi si inspiratii proaspete, indiferent de cat de buna este preagatirea ta intr-un anumit domeniu.

Poti dobandi abilitati noi, cautate pe piata muncii.

Intr-o economie in continua schimbare, uneori cu accente dramatice, apare nevoia dezvoltarii unor abilitati asupra carora nu s-a pus prea mare accent pana acum. Aproape ca nu exista loc de munca la care abilitatile de a lucra pe calculator sa nu fie importante. Pe masura ce accentul se pune tot mai mult pe oamenii dintr-o companie, a aparut necesitatea specialistilor care sa aiba abilitati de relationale,  “soft skills” cum sunt numite ele in literatura de specialitate. Ele au devenit atat de necesare incat – in foarte multe situatii – sunt chiar mai importante decat  abilitatile tehnice. Sa fii mai bun in comunicare, in luarea deciziilor, in sustinerea unor prezentari poate face diferenta intre tine si alti canditati pe acelasi loc de munca.

Vei fi perceput ca pe cineva care ia initiative si doreste sa faca lucrurile mai bine.

Chiar daca nu ar trebui sa fie principalul motiv pentru care alegi sa te dezvolti personal, sa te duci la cursuri, seminarii si ateliere de lucru, toate aceste experiente le poti adauga in CV-ul tau. Un candidat complet are mai mult decat experienta strict profesionala din domeniul in care activeaza. Un astfel de candidat exceleaza pentru ca el poate pune lucrurile in perspectiva si in ceea ce au invatat in timp ce se ocupau de propria crestere.

Decide azi sa incepi sa te pregatesti pentru intalnirile cu viitoarele tale oportunitati.

Viata pe care ti-o doresti este doar la o decizie distanta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *