Tu. Acum.

Disciplina implicarii
Disciplina implicarii
9 august 2016
Lorand despre disciplina si amanare
17 august 2016

Tu. Acum.

acum tu

“Daca nu TU, atunci cine ?” – ne intreaba, pe fiecare dintre noi, Robin Sharma.

Chiar asa, atunci cine ? Cine ar putea trai viata mea, in locul meu ? Cine ar putea lua deciziile in locul meu ? Cine isi va asuma raspunderea pentru viata mea ? Este cineva? Vrei tu ? Stii pe cineva care ar vrea ?

Sigur ca nu stii! 🙂 Era doar o intrebare retorica. Ideea e ca ne traim vietile ca si cum ar exista o astfel de persoana, sau poate mai multe, care sunt raspunzatoare pentru vietile noastre. Mereu gasim vinovati si responsabili pentru ceea ce traim.

In plus, consideram adesea ca ceea ce este dincolo de varful pantofului nostru, este treaba altora. Altii sunt cei care trebuie vorbeasca frumos, sa zambeasca, sa fie respectuosi, sa incurajeze, sa faca un gest frumos pentru cineva care nu-i va putea intoarce favorul, sa ridice hartia de pe jos si sa o arunce in cosul de gunoi stradal … Nici aici, nu este treaba noastra, este treaba lor …

Si atunci, care este treaba noastra? Traim cum traim pentru ca credem ca altii sunt responsabili pentru viata noastra. Altii sunt responsabili pentru ceea ce se intampla in jurul nostru. Si noi ? Si tu ? Care este treaba noastra, daca noi nu avem nici o treaba cu viata noastra si cu viata celorlalti ?

“Daca nu ACUM, atunci cand ? “ Stiu, niciodata nu e momentul. E fie prea devreme, fie prea tarziu. E nu acum, poate ca maine. Sau poate atunci cand …

Vrea sa iti spun ceva ce imi repet si mie mereu : nu avem decat aceasta clipa, acum. Este singura noastra certitudine. Maine este deja improbabila. De aceea, nu mai amana. Lucrurile care conteaza cu adevarat este nevoie sa fie facute acum. Sa le faci acum.

Cere TU iertare. Spune TU o vorba de incurajare. Ofera TU un zambet. Intinde TU o mana de ajutor. Asuma-ti TU viata ta. ACUM.

Alege TU. Alege ACUM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *