Ce faci cand vine furtuna ?

Disciplina – o abordare spirituala
19 iulie 2016
disciplina gandirii
Disciplina gandirii
26 iulie 2016

Ce faci cand vine furtuna ?

furtuna

Nu ne plac furtunile. Nori negri – parca a venit noaptea in miezul zilei, temperatura scazuta, fulgere amenintatoare si tunete asurzitoare … te poti simti in multe feluri in toiul unei furtuni, dar nu poti spune ca te simti confortabil.

Dar, furtuna este un fenomen meteorologic pe care nu il putem controla. Nu ii putem spune Mamei Natura ce anume este bine sau nu este bine sa faca sau sa nu faca la un moment dat. Ea isi are algoritmii ei de functionare, in care vointa noastra sau preferinta noastra nu este inclusa.

La fel si cu furtunile din viata noastra. Cand vin, nu se opresc pana cand nu ne zdruncina din temelii si, uneori, ne lasa chiar fara suflu si confuzi. Nu le putem opri, nu le putem anticipa. Ne putem doar pregati pentru momentul in care vor veni.

Cum ? Nu stiu alta modalitatea decat aceea de a nu sta pe loc. De a nu te complace intr-o anumita situatie. De a fi in continua miscare.

Daca e vorba de jobul tau: nu sta pe loc, cu gandul ca lucrurile vor dura vesnic. Cauta sa te dezvolti, sa iti imbunatatesti abilitatile, sa iti dezvolti abilitati noi, sa devii cel mai bun in domeniul tau sau la locul tau de munca.

Daca e vorba de relatia cu partenerul tau de viata: nu lua relatia ca pe ceva ce ti se cuvine. Lucreaza la relatie, incearca sa vezi modul in care o poti imbunatati, in ce moduri il poti ajuta pe celalalt sa isi creasca stima si respectul de sine.

Daca e vorba de sanatatea ta: nu astepta ca lucruri serioase sa se intample. Fa chiar acum o analiza a obiceiurilor pe care le ai si vezi daca ele te vor ajuta pentru urmatorii 10 ani. Fa din timp schimbarile necesare, pentru a te asigura ca nu “hranesti” viitoare pericole majore.

Iar daca furtuna totusi va veni, te poate gasi in doar doua moduri:

speriat, intr-un colt al camerei, sau chiar ascuns sub pat, asteptand sa treaca

SAU

curajos, infruntand zgomotele aurzitoare si transformandu-le intr-un ritm pe care sa dansezi in ploaie.

Alege dansul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *